16/12/10

PLA DE LECTURES


Des de fa cinc anys al nostre centre es porta aterme un Pla de Lectures, qua anomenem col·lectives, que té com a objectiu principal el foment del gust per la lectura a través d'una activitat en grup.

Cada nivell llegeix un llibre, dos a partir de cicle mitjà, del qual es realitzen un seguit d'activitats:

Lliurament o presentació del llibre
: els llibres són adquirids per l'escola i lliurats a l'alumnat d'una forma especial (aprofitant alguna festivitat o realitzant una activitat per a tal fi)

Lectura: es fa de forma col·lectiva i es recomana utilitzar tècniques diverses: lectura en veu alta, a cors, preparada, escenificant fragments...

Dossier d'activitats lúdiques: la lectura porta associades activitats de caràcter lúdic (jocs o entreteniments) per tal que aquest fet resulte més agradable.

Acte de cloenda a la lectura: en moltes ocasions es busca la col·laboració dels professionals de la literatura (escriptor i il·lustradors) per tal de mantindre una xarrada amb els alumnes: Mercè Arànega i Joan de Déu Prats, tenen previst visitar el nostre centre enguany.

D'altres vegades es realitzen treball per participar en el Concurs "El Gust per la Lectura" que organitza el Departament d'Educació: cinquè i sisè estan inscrits en aquest concurs.

En ocasions es realitza un espectacle de teatre com a cloenda d'aquestes lectures: durant aquesta edició P3, P4, 1r i 2n assistiran a representacions teatrals lligades a les seues lectures.

Aquesta any com a novetat l'AMPA subvenciona el Pla de Lectures per als seus associats, fet que ens complau ja que demostra sensibilitat per part dels pares i mares del centre cap a la tasca que es realitza des de la Biblioteca per tal de promoure l'hàbit lector.

No hay comentarios: